اولي گام در مراحل ساخت وب سايت تعيين لهجه نرم افزار نويسي مطلوب ميباشد. پيش از استارت پروژه
در قبل در زمينه ي بعضا لهجههاي رايج در طراحي وب سايت، در نوشتهي علميهاي تاريخچه طراحي وب سايت و اصطلاحات رايج در ميزباني اينترنت نوشتيم. ولي دراين نوشتهي علمي به طور بدون نقص به ارزيابي لهجههاي قابل به کارگيري در طراحي وب مي پردازيم.
يک طراح وبسايت مانند معمار فعاليت مي نمايد. وظيفهي طراحي وب و ساختار مهم آن بر عهده طراح ميباشد. طراحان وب سايت به دو نصيب تقسيم مي گردند :
Frontend developer: پباده سازي بخشي از وب سايت که استفاده کننده آن را مشاهده مي نمايد و به لهجههاي html ،java ،css ميباشد.
Backend developer: پباده سازي ساختار وب سايت در پشت صحنه، مانند خزانههاي اطلاعاتي، محل حفظ پوشهها و داده ها يوزرها که با لهجههاي Php ،Asp ،Ruby ،Python نوشته مي گردند.
به طراحاني که از ساختار تا پباده سازي ظاهري و فعالسازي آخرين،طراحي وب سايت را انجام ميدهند، Full stack Developer گفته ميگردد.
معرفي چندين گويش نرم افزار نويسي در طراحي وب
1 – HTML (HyperText Markup Language)
HTML اولين لهجه نرمافزار نويسي زير اينترنت ميباشد که در سال 1990 ساختوساز شد و براي طراحي وب با تجهيزات جزئي و بي آلايش آيتم به کار گيري قرار ميگرفت. اولي وبسايت اينترنتي در سال 1991، بوسيله آقاي مجموعه برنرز لي با اين گويش نرم افزار نويسي نوشته شد و به ندرت تجهيزات بيش تري به آن اضافه شد.
در سال 2010، با عرضه شدن نسخه 5 اين گويش اپليکيشن نويسي به عنوان HTML5، در طراحي وب انقلابي بوجود آمد. همينطور ساخت وب سايت برخورد گرا از اين سال استارت شد. اين نوع پباده سازي به طراح اين قابليت و امکان را ميدهد که بتواند سايتي توليد نمايد که با هر سايز از شيت اکران، هماهنگي داشته باشد.
کد تحت يک فرمان HTML معمولي ميباشد:
A Dummy Heading
Some text that spans the line
2- CSS (Cascading Style Sheets)
CSS بوسيله کنسرسيوم کانال جهاني اينترنت يا اين که W3C، در سال 1996 معرفي شد و منجر شد طراحي وب جان جديد اي بگيرد. اين کنسرسيوم افسر ميباشد تا استاندارد هاي مايحتاج را در وب و گويشهاي اپليکيشن نويسي ساختوساز نمايد و کليه بايستي از اين استانداردها پيروي نمايند.
با امداد گويش اپ نويسي CSS، طراح ميتواند قالب پباده سازي صفحه هاي تارنما را استايل بندي نمايد. همينطور براي متن و تصاوير، ويژگي ها را از فولدر CSS فراخواني مينمايد کهاين خويش سبب ساز کاهش برهه زماني کد نويسي ميگردد.
استايل کلي تارنما در فولدر CSS ذخيره مي گردد که از فولدرهاي اجرايي وب سايت جداگانه ميباشد. در شرايطي که که موردنياز باشد در قسمت هاي گوناگون وبسايت تغييري داده خواهد شد، از روش دستکاري اين فولدر ميقدرت تغييرات موردنياز را در کل صفحه هاي وبسايت ساخت.
از جمله اگر که شما در پوشه CSS مشخص و معلوم فرمائيد که فونت وب سايت شما Tahoma با سايز 10 باشد، مجموع متنها با فونت و اندازه معلوم گرديده در وب سايت نشان داده مي شود. درحال حاضر در شرايطي که بخواهيد سايز فونت را از 10 به 12 تغييرو تحول دهيد، ديگر نيازي به دستکاري تک تک پوشه هاي قالب وجود ندارد. فقط مورد نياز ميباشد که در پوشه CSS، اندازه فونت را از 10 به 12 تغيير و تحول دهيد و به همين راحتي تمام صفحه ها تارنما دستکاري ميشوند.
CSS به گذر زمان بازه زماني دستخوش تغييراتي شد و در سال 1999 نسخه 3 آن عرضه شد. امروزه به کارگيري از CSS در طراحي وب سايت بسيار يادگرفتن ميباشد و حدوداً سايتي نيست که از آن به کارگيري نکرده باشد.
يکسري زبانه بودن برنامههاي اينترنت
معرفي چندين گويش نرم افزار نويسي در طراحي وب
گونه هاي لهجه هاي نرم افزار نويسي پايين اينترنت
وب ,سايت ,ميباشد ,نويسي ,طراحي ,مي ,وب سايت ,طراحي وب ,در طراحي ,پباده سازي ,افزار نويسي ,گويش اپليکيشن نويسي
درباره این سایت